Сряда, 26 юни 2024

26.06.2024

Последвайте ни

Националният отбор на Шотландия ще се стреми към две победи в оставащите мачове от груповата фаза на Евро 2024, заяви вратарят на "гайдарите" Ангъс Гън

Националният отбор на Шотландия все още се чувства наранен след поражението си с 1:5 срещу домакина Германия в първия мач на Евро 2024 миналия петък. Сега "гайдарите" ще се стремят да зарадват многобройните пътуващи фенове в мача срещу Швейцария в сряда, каза вратарят Ангъс Гън.
Шотландците изостанаха в резултата още в десетата минута и бяха надиграни през всичките 90 минути. Те не успяха да отправят нито един изстрел в мача, а попадението в тяхна полза беше автогол на защитника Антонио Рюдигер.
"Разочаровахме себе си, нашите семейства и феновете, което вероятно е най-трудното за понасяне. Сега зависи от нас да се възстановим и хубавото е, че имаме още два мача, за да го оправим. Все още можем да постигнем нашите цели. Знаем какво трябва да направим, за да се опитаме да излезем от групата. Очевидно те (швейцарците) постигнаха много положителен резултат и в първия си мач, така че ще бъде трудно. Поглеждате назад докъде сме стигнали, колко добре сме се справили, за да се класираме и трябва да черпите вяра от точно това. Задължени сме да насочим настройката ни към две победи, които могат да ни помогнат за преминем през групата", заяви Гън пред официалната страница на шотландския национален отбор в социалната мрежа Х.
Шотландците ще се изправят срещу швейцарците в сряда в Кьолн, докато Германия среща Унгария по-рано същия ден.

c