Сряда, 16 октомври 2024

16.10.2024

Последвайте ни

Намушкаха с нож 19-годишен в центъра на Добрич, двама са задържани

19-годишен мъж е бил намушкан в Добрич след конфликт пред търговски обект в близост до кръговото кръстовище на улица „Отец Паисий“ на 12 октомври, около 07:00 часа. Младежът е получил прободна рана в областта на ребрата и е транспортиран по спешност в Университетската болница „Св. Марина“ във Варна, където лекарите са изразили опасения за перфорация на белия му дроб. Състоянието му остава сериозно.

Полицията установява, че инцидентът е резултат от спор с двама мъже, който ескалирал до физическо нападение. Един от участниците в конфликта, 23-годишен мъж, известен на органите на реда, е бил задържан веднага след инцидента. Установена е и самоличността на втория извършител, 30-годишен криминално проявен мъж, който първоначално се укрил от полицията и е обявен за издирване.

След няколкодневни оперативно-издирвателни действия, на 14 октомври полицията е задържала и втория участник в нападението. На двамата мъже са повдигнати обвинения и с постановление на прокуратурата мярката им за задържане е удължена на 72 часа.

Работата по случая продължава, като органите на реда целят пълното изясняване на обстоятелствата и мотивите за престъплението.

c