Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

На празника си каварненското село Раковски отличи Почетния си жител

Китното село Раковски край Каварна отбеляза своя празник, който събра жители и гости на площада пред паметника на Г. С. Раковски. Там те заедно показаха, че красивите български традиции са живи и се съхраняват в добруджанските села.

Сред официалните гости на събора бе кметът на Общината Елена Балтаджиева, която поздрави присъстващите на празника и пожела здраве и благоденствие на жителите, като посочи, че с общи усилия можем да възобновяваме облика на селата си, превръщайки ги в добро място за живеене.

Да са здрави, задружни и да се радват на повече възможности за развитие на селото – пожела на своите съселяни и кметският наместник Радостин Пенев.

И тази година по традиция се връчиха плакет и грамота – Почетен жител на селото. С най–високото обществено признание – почетен жител на село Раковски бе удостоен Георги Георгиев, собственик на земеделска фирма, който през годините не щади време и средства за добруването на хората и благополучието на населеното място.

По повод празника Община Каварна и кметство село Раковски организираха богата фолклорна програма. На празничната сцена на площада се извиси гласът на родопския славей – Росица Пейчева, която заедно с танцова формация „Балканджии“ поднесе народни песни от всички етнографки области. Пъстри български народни хора се извиха в центъра на селото под съпровода на гайдарски оркестър „Диньо Маринов“.

 

c