Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

Министерството на културата отличи галерията в Добрич за работата й с деца

В Деня на народните будители Министерството на културата награди победителите от националния конкурс за „Музейна образователна дейност“ 2023 г.

Екипът на Художествена галерия – Добрич получи заслужено признание за работата си през изтеклата година не само на регионално, но и на национално ниво, като спечели първа награда в категория „Културен институт – общински музей/художествена галерия“ в конкурса на Министерството на културата. Отличието се присъжда за принос в популяризирането на културното наследство и изкуствата чрез създаване и въвеждане на музейни образователни програми.

Признанието се дължи на богатата и разнообразна образователна програма на галерията, оценена чрез високата посещаемост на организираните занимания през цялата година. В залите и „Работилница за въображение“ работиха и твориха деца от почти всички добрички училища, гостенчета на града от страната и чужбина, деца със специални образователни потребности.

Оценката на децата и институциите още повече ни мотивира да разширяваме и обогатяваме нашата дейност, създавайки бъдещи ценители на изобразителното изкуство, споделят от Художествената галерия в Добрич.

c