Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Мениджърът на Нюкасъл Еди Хау: "Януари е много труден месец за привличане на качествени играчи"

Мениджърът Еди Хоу разкри, че в Нюкасъл нямат намерение да привличат много нови играчи през януари, за да сложат край на слабото представяне на тима в средата на сезона.
"Свраките", чиито собственици са от Саудитска Арабия, са инвестирали около 400 милиона британски лири в четирите трансферни прозореца, откакто поеха контрола, ще играят с лидера в класирането на Висшата лига Ливърпул на Нова година, след като загубиха шест от последните си седем мача във всички турнири.
46-годишният Хау призна, че не очаква допълнителни финансови средства през януари. Запитан дали са му дадени гаранции за още средства за трансферния прозорец, той каза: "Не, не сме имали такива гаранции".
"Мисля, че този месец ще бъде труден, както винаги казваме, когато дойде януари. Извинявам се, ако звуча така, сякаш казвам същите неща, но е много труден месец за привличане на качествени играчи. Финансовият феърплей продължава да играе част от вземането на решения, така че нека изчакаме и да видим", добави той.
Евентуално привличане под наем може да е по-вероятна опция за клуба следващия месец, като основна цел е английският полузащитник на Манчестър Сити Калвин Филипс, въпреки че подобен ход би изисквал значителна сума.
Нюкасъл има и доста проблеми с контузени футболисти в момента. Влошаването на формата на отбора доведе до отпадането на клуба както от Европа, така и от Купата на Лигата и те ще започнат поредния кръг от Висшата лига, заемайки девето място в класирането, на осем точки зад четвъртата позиция, на която завършиха миналия сезон.
За първи път фокусът падна върху старши треньора Хау и неговите методи, въпреки че той понесе критиките спокойно.
"Сега не гледам на това, сякаш съм в светлината на прожекторите. Винаги съм в центъра на вниманието и критиката е част от тази работа. Върви ръка за ръка с нея. Научих се да приемам критиките без да проявявам неуважение, защото моята цел е да помагам на играчите. Това не се е променило за мен", коментира мениджърът на английския клуб.

c