Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Мениджърът на Арсенал Микел Артета описа равенството с Ливърпул като един от най-напрегнатите мачове, които е гледал

Мениджърът на Арсена Микел Артета описа равенството 1:1 срещу Ливърпул като един от най-напрегнатите мачове от десетилетия, а дългото чакане на лондончани за победа във Висшата лига на стадион "Анфийлд" продължава.
Арсенал остана лидер във временното класиране с 40 точки, а Ливърпул е втори с 39 в актива си.
Испанецът каза още преди мача, че да играеш на "Анфлийд" е като да бъдеш в пералня и не остана разочарован по време на сблъсъка.
"Това бе невероятен футболен мач. Един от най-напрегнатите, които съм виждал в последните 20 години в това първенство. В големи периоди ние бяхме водещи, а в последните 20 минути искахме победата повече, но равенството е справедлив резултат", заяви Микел Артета и добави: "Видях момчетата да играят с голям кураж и вяра. Смятам, че заслужават поздравления."
"Ние се стремяхме да атакуваме и да ги затрудняваме, а те са отбор, който създава хаос, много са директни. Те са най-добрите в света в това отношение. Двата отбора вдигнаха летвата на друго ниво", каза още испанският специалист.
"Щастлив съм от мястото, на което се намираме. Утре ще имаме вечеря със семействата ни, а после се връщаме на работа", добави мениджърът на Арсенал, който спечели пет от последните си седем мача във Висшата лига.
"Разбира се, че има определени неща, които трябва да подобрим. Особено да приключваме мачовете. Показахме добро ниво с няколко играчи извън строя. Това е нещо, от което трябва да се възползваме", добави Микел Артета.

c