Събота, 02 март 2024

02.03.2024

Последвайте ни

Малка художничка от Каварна с награда от МВР и МОН за полицейска рисунка

13 малки художници получиха награди за рисунки на тема „Аз и детското полицейско управление“ в конкурс, организиран по Национална програма на МВР в партньорство с МОН.  Гост на церемонията, която се състоя в Националния дворец на децата, беше заместник-министърът на образованието и науката Мариета Георгиева. Тя връчи наградите на 8-годишната Вера Христова от Каварна и 11-годишната Рая Димитрова от Враца.

 „Пожелавам Ви успехи в училище и да бъдете истински защитници на правилата“, каза зам.-министър Георгиева на всички участници в Националната програма на МВР, насочена към ранна превенция в детска възраст - „Детско полицейско управление“.  По нея през 2023 г. освен националния конкурс за детска рисунка е проведено и състезание за есе на тема „Знам ли правилата за безопасност и какви правонарушения  видях през лятото“.

В церемонията участваха също  гл. комисар Атанас Илков, директор на Главна дирекция „Национална полиция“,  гл. инспектор Петър Петров, началник сектор „Детска престъпност“,  гл. инспектор Мария Ботева от „Пътна полиция“, представители на УНИЦЕФ, БЧК и др.  

c