Вторник, 27 февруари 2024

27.02.2024

Последвайте ни

Ловък рецидивист от Провадия ще бъде съден за серия измами в магазини в Добрич

49-годишен мъж от Провадия ще бъде съден по обвинителен акт на Районна прокуратура – Добрич, за серия измами в търговски обекти в града, извършени в условията на опасен рецидив, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна. Н.А. е добре известен на органите на реда и прокуратурата, осъждан е многократно, като в 10 от случаите е ставало дума за измами.

Мъжът е задържан на 13 септември 2023 година. Престъпленията, за които е предаден на съд като обвиняем Н.А., били извършени в периода от 23 април до 13 септември 2023 година. Касае се за общо шест измами и общ размер на причинената с деянията имуществена вреда 4730 лв.

49-годишният мъж влизал в търговски обекти, представял се за дистрибутор на тютюневи изделия и заявявал на служителите в тях, че собствениците им му дължат пари за минали или предстоящи доставки. В някои от случаите имитирал разговор по телефона с тях, като се преструвал, че уговаря начина на плащане и точната сума. Всяка от измамите била осъществена след като служители в търговските обекти били въвеждани в заблуждение, а парите, които били заплащани, били фирмена собственост и ощетявали не физическо, а юридическо лице.

Предстои съдът да насрочи заседание по делото. Ако бъде признат за виновен Н.А. може да получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от три до десет години, като съдът може да постанови конфискация до една втора от имуществото му.

c