Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Културните събития в Добрич през тази седмица

Множество мероприятия ще се проведат в Добрич по повод Деня на детето и Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България

През цялата седмица от 10:30 до 11:30 часа в Художествената галерия в Добрич ще се провежда Работилница за въображение, в която гостите на библиотеката, предимно деца имат възможност да опознаят техниките на визуалното изкуство.

На 29 май от 17:00 часа в концертната зала на Младежки център – Добрич ще се проведе Немкофония – празник на немския език, организирано от Езикова гимназия "Гео Милев".

Във вторник (30 май) от 11:30 часа ще се проведе беседа по повод 70 години от първото покоряване на връх Еверест – с ученици от ОУ "Христо Ботев" в Регионална библиотека "Дора Габе". От 17:00 часа ДГ №23 "Звездица" ще проведе своя празник "Довиждане, детска градина!” в интерактивната зала на Регионална библиотека "Дора Габе" в Добрич. в 19:00 часа започва спектакъл "Провинциални истории" по Чудомир на  актрисата и режисьор Иванка Шекерова – Театър Хасково в концертната зала на Младежки център Добрич.

 

На 31 май от 10.00 часа ще се проведе образователен урок по повод 135 години от рождението на Дора Габе с ученици на СУ "Димитър Талев" в Регионална библиотека "Дора Габе". По същото време (10:00 – 11:00 часа) в интерактивната зала на библиотеката ще се състои образователна игра "Научи правилата за движение" с ученици на СУ "Св. Климент Охридски". От 10:30 часа в концертната зала на Младежки център – Добрич ще бъде изнесен юбилеен концерт по повод 60 години Детска ясла № 4 "Щастливо детство” под мотото "Децата на България". Вечерта от 18.30 часа ще представят книгата на Калин Терзийски "Мислодобив", сборник с есета във фоайето с пианото в РБ "Дора Габе”. От 19:00 часа в Драматичен театър "Йордан Йовков" ще играят пиесата, режисирана от Стефан Спасов "Боряна" по Йордан Йовков – участват Гергана Христова – гост, Владимир Трендафилов, Красимир Демиров, Филип Янев, Валери Марков, Иван Мандев, Димитър Петров, Любов Николова, Татяна Христова. Отново от 19:00 часа Студио за поп-рок певци "Сарандев" с ръководител Жана Стефанова и Клуб за k –pop танци "Illusion" при Младежки център - Добрич и гостуващи състави ще представят концерт продукция в концертната зала на Младежки център – Добрич.

На 1 юни Международния ден на детето от 09.30 до 18.00 часа около Историческия музей в Градски парк "Св. Георги” ще се проведе Цветни истории и един музей – рисуване на открито и върху стъклената фасада на Музея. От 10.00 – 18.00 часа отново в Градски парк "Св. Георги" ще се проведе Детски празник с Power Jump: Спортни анимации. От 10:00 до 13:00 часа и от 16:00 до 18:00 часа Спортен клуб "Чудните скали" и Община Добрич организират катерене. Отново от 10:00 до 13:00 часа и от 16:00 до 18:00 часа в Младежки център – Добрич ще се играят настолни игри с модератори Центъра. От 10.00 до 13.00 часа в началото на Градски парк "Св. Георги" ще се проведе и Празник на професиите – рисунки и игри за малки и големи за запознаване с различните професии организирани от Кариерен център към Център за подкрепа на личностно развитие – Ученическо общежитие. От 10:00 до 18:00 часа отново в началото на Градски парк "Св. Георги" се провежда и "Да се снимаме като любими приказни герои”. От 10:30 часа в Дом-паметник "Йордан Йовков” се провежда "Дечица, не мога без вас” образователна програма с деца от Детска градина № 18 "Дора Габе" по повод Деня на детето и 135 години от рождението на Дора Габе. В същия час (10.30 часа) в Художествена галерия – Добрич откриват Лятна работилница за въображение. От 11.00 до 15.00 часа в Ресторант "Летен театър" ще се проведе Фестивал на детското творчество с участието на: Младежки център – Добрич, СУ "Св. Климент Охридски", Арт център "Палитра", Студио "Зонели", Народно читалище "Мевляна – 2012 г.", НЧ "Йордан Йовков – 1870 г.", ДПГ "Жътвари", Частно училище "Леонардо да Винчи", Работилница за въображение" при ХГ – Добрич. Организатор е Нова Арт Проджект. В 11.00 часа пред музея в Градски парк "Св. Георги" ще се състои илюстративна прожекция на моменти от дейността на Детските ясли в Добрич "Детските ясли в Община град Добрич – вълшебни, силни, можещи". От 11.30 часа в Регионална библиотека "Дора Габе" ще се състои премиера на книгата на Петя Петрова "Засега". От 17.00 часа пред Музей в Градски парк "Свети Георги" Държавен куклен театър "Дора Габе" организира куклен спектакъл "Бременските музиканти". От 18.00 часа в Младежки център – Добрич се провежда Музикален салон с участието на Клуб "Пиано" с ръководител Детелина Захариева при Младежки център – Добрич и приятели. През целия ден гражданите могат да получат безплатен читателски абонамент в Регионална библиотека "Дора Габе", в Младежки център – Добрич посетителите могат да видят изложба рисунки по произведения на Дора Габе на Арт клуб "Цветно" при Младежки център – Добрич с ръководител Олга Иванова.

 

На 2 юни от 10.00 часа в Регионална библиотека "Дора Габе" ще се проведе беседа по повод 70 години от първото покоряване на връх Еверест – с ученици на СУ "Св. св. Кирил и Методий". По повод Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България от 10.00 часа в двора на Основно училище "Христо Ботев” ще има поклонение и поднасяне на цветя на паметника на Христо Ботев. През целия ден на паметните места в Добрич гражданите могат да поднасят цветя. От 10.30 часа в Зала 6 на Младежки център – Добрич ще се проведе "Програмата за родители" 2 част – насочена към бъдещите родители. От 13.00 часа в концертна зала на Младежкия център ще се проведе състезание за спелуване "Spelling competition” организирано от Езикова гимназия "Гео Милев". От 18:30 часа на Лапидариума срещу Община Добрич ще се проведе концерт на Музикално студио "Палитра" и презентация на монументални паметници на територията на град Добрич на Клуб по журналистика, видео и аудиообработка към Арт център "Палитра". От 10.30 до 11.30 часа в Художествена галерия – Добрич ще се проведе Лятна работилница за въображение. 

На 4 юни от 11.00 часа в Държавен куклен театър "Дора Габе" ще се играе куклен спектакъл "Таласъмът Тропалан" на Държавен куклен театър "Дора Габе".

c