Петък, 27 септември 2024

27.09.2024

Последвайте ни

Катастрофа между автомобил и мотопед в Добрич, шофьорът на мотопеда е с наранявания

На 26 септември 2024 г. около 17:30 ч. в оперативния дежурен център на ОДМВР – Добрич е получено съобщение за пътнотранспортно произшествие (ПТП) между лек автомобил и мотопед в града, постъпило чрез Единния европейски номер за спешни случаи 112.

На мястото на инцидента незабавно е изпратен екип на сектор "Пътна полиция" при ОДМВР – Добрич. Полицейските служители установяват, че мотопедът, участник в катастрофата, не е регистриран по надлежния ред, а неговият водач е неправоспособен. Сблъсъкът е станал на кръстовището на ул. „Калиакра“ и ул. „Ангел Стоянов“. Според предварителните данни, мотопедистът е предприел ляв завой без да подаде сигнал, като рязко се е отклонил наляво и е отнел предимството на автомобила. Шофьорът на автомобила в същото време е извършвал непозволена маневра за изпреварване, което довело до сблъсък с мотопеда в дясната част на автомобила.

При удара мотопедистът е паднал на земята, като е получил материални щети по мотопеда и наранявания. На място е пристигнал екип на Спешна помощ, който транспортира пострадалия до Спешното отделение на МБАЛ – Добрич. След преглед е установено, че той е с разместване на лявата раменна става и охлузвания по крайниците.

И двамата водачи са били тествани за употреба на алкохол и наркотични вещества, като резултатите и от двата теста са отрицателни.

c