Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Измамник лъгал с фалшиви електронни часовници, има жертви и от Добрич

Районната прокуратура в Пловдив наблюдава досъдебно производство за извършени измами. То е във връзка със задържан при специализирана акция на отдел „Икономическа полиция“ към ОД на МВР – Пловдив, като прокурори са присъствали на първоначалните  следствени действия.

Като обвиняем е привлечен Д.Г., на 20 г., за това, че от 16.11.2021 г. до 4.01.2022 г., в Пловдив, София, Батановци, Перник и Добрич, при условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага е възбудил заблуждение у 4 различни лица, че ще им бъдат изпратени електронни часовници на известна марка, поръчани от тях, и с това им е причинил имотна вреда в размер на общо 2000. 

По делото е установено, че Д.Г. се сдобил с фалшиви електронни часовници, наподобяващи по външен вид същите от известна търговска марка. Той пуснал обяви в интернет платформа, получил обаждания и поръчки и ги изпращал по куриерска фирма. Цената на едни часовник била между 300 и 615 лева. При получаване на пратката, пострадалите лица установявали, че липсва специфичен код на часовника и по този начин разбирали, че са измамени. Пратките били без право на преглед. 

Д.Г. е бил задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.  Действията по разследването по двете досъдебни производства продължават.

c