Събота, 06 юли 2024

06.07.2024

Последвайте ни

Излезе каталогът от изложбата „60 години Художествена галерия – Добрич“

През 2023 година Художествена галерия – Добрич чества 60 години от създаването си с поредица от събития и онлайн публикации. На 18 май с тържествена юбилейна изложба “60 години Художествена галерия-Добрич“ официално бе отблязано създаването на една от най-значимите културни институции в града.

В изложбата взеха участие автори от цялата страна с принос за създаването и утвърждаването през годините на културната институция като галерия, в която традиция и съвременност вървят ръка за ръка.

В каталога към изложбата са включени всички 83 творби на 49 участници, представители на различни поколения и направления, приятели на галерията, свързани с нейната история - някои са били част от екипа, други са познати на добричката публика от участието им в проекти, реализирани през годините. Сред тях са носители на престижни национални и международни награди, чието ярко присъствие и разпознаваем творчески почерк в последните години определят облика на художествения живот в страната.

От Художествената галерия споделят, че са радостни, да споделят с ценителите на изобразителното изкуство излезлия от печат каталог, който ще съхрани паметта за юбилейната експозицията. Изданието е съставено и реализирано от екипа на Художествена галерия – Добрич с финансовата подкрепа на Община Добрич.

c