Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

Испанска фиеста в концерт на Камерния оркестър на Добрич и още акценти от културния афиш

Днес в Младежки център Добрич ще бъде открита изложба на дигитални рисунки и графики на Клуб „Компютър арт“ с ръководител Деян Костадинов.

Първата прозаична книга на Маргарита Недева „Кодът на доброто“, издателство Коала прес, ще бъде представена днес от 17.30 часа в Регионална библиотека „Дора Габе“.

На 21 ноември от 17.30 ч. в библиотеката ще се състои премиерата на образователната книга „Моят ден“ на Мирела Тодорова-Боева.

В Зала „Добрич“ на 22 ноември в 18.30 часа започва концертът на Български камерен оркестър – Добрич, с гост диригент Николета Попова. Испанско-латиноамериканска музикална фиеста ще предложи солистът Хуан Карлос Фернандес-Нието – пиано.

Ценителите на театъра могат да видят спектакъла „Том, Дик и Хари – трима братя тъпанари“ на Драматичен театър „Йордан Йовков“, в камерната зала на 22 ноември от 19.00 часа. Автори на пиесата са Рей и Майкъл Куни, режисьор - Стефан Спасов, сценография - Димитър Митев. Участват Георги Георгиев, Филип Янев, Димитър Петров, Димитрина Гинева, Татяна Христова, Красимир Демиров, Любов Николова, Владимир Трендафилов.

Беседа по повод 110 години от рождението на Асен Босев /1913-1997/ организират Регионалната библиотека „Дора Габе“ и СУ „Димитър Талев“. Тя ще се проведе на 23 ноември от 11.00 часа с ученици от учебното заведение.

На 25 ноември от 11.00 часа във фоайето на Младежки център – Добрич, ще се проведе благотворителен блиц турнир по шах с гросмайстор Момчил Петков. Организатор е Сдружение „Майчина грижа“.

На 26 ноември от 11.00 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе“ ще се играе спектакълът „Наказана Лисана“.

c