Събота, 27 юли 2024

27.07.2024

Последвайте ни

Хиляди препълниха Летния театър и показаха, че Добрич обича хубавата българска песен (СНИМКИ)

За трета година концертът "Обич и песен" успява да изпълни Летния театър до краен предел

Добрич посрещна с голям интерес и аплодисменти в пълния до краен предел Летен театър концерт от националното турне ”Обич и песен”. На сцената на открито в градския парк  изпълниха свои стари хитове и най-нови песни едни от най-популярните родни изпълнителки под мотото ”Да празнуваме заедно българската песен”.

Представиха се различни като поколения и стил певици с обща, силна кауза – вярност към българския език и музика.  

На сцената излязоха дует "Шик" – певицата Виолета Гюлмезова и композиторът Красимир Гюлмезов имат запазено място в сърцата на почитателите на красивата музика със своите мелодични песни, много от които са се превърнали в хитове. Класическа естрада бе представена от легендата Мими Иванова, а фолклорът – от гласовитата Нелина, която публиката няколко пъти извика на бис, а тя се отблагодари с акапелни изпълнения на песни от новия си албум. Нелина успя да вдигне добруджанци на крака и на сцената дълго се извиваха хора.

Мелъди рокът е представен от групата "Диана Експрес", които честват 50 години на сцена. Техните песни живеят в сърцата на поколения българи, но за онези, чиято младост е преминала през 70-те и 80-те години на 20-ти век тя е олицетворение на щастие, любов и емоции. Показа го и двойката, която между редовете танцуваше блус по време на изпълненията им.

Водещ на спектакъла е Евгени Боянов, човекът, който всяка година успява да обедини най-големи звезди на българската популярна музика и да ги срещне със зажаднялата за качествено изкуство публика. А тя, публиката в Летния театър в Добрич, танцува, пя с изпълнителите и ги възнагради с бурни аплодисменти и цветя.

c