Събота, 06 юли 2024

06.07.2024

Последвайте ни

Графити майстор изрисува спирка в Ген. Тошево по време на пленер за улично изкуство

От началото на седмицата в град Генерал Тошево се провежда третото издание на пленера на уличното изкуство „Графити“ `23. В рамките на няколко дни майстор на рисуването със спрй създава уникални арт композиции. Едната вече е готова – тя се намира на автобусна спирка в града, а другата в момента е в процес на рисуване и е на една от фасадите на Медицинския център, съобщават от местната Община.

В първите дни от пленера графити майсторът започна работа по автобусната спирка, която се намира на главната улица „Димитър Благоев“, срещу супермаркет „Астра“. Спирката беше красиво изрисувана с житни класове и слънчогледи от двете страни. На влизане в града от Добрич се чете надписът „Добре дошли в Генерал Тошево“ на фона на златисти житни класове, а в обратна посока жителите и гостите на града могат да видят картина със слънчогледи, с която авторът пожелава „Приятен път".

Вторият обект, върху който художникът в момента твори, е фасадата на Медицинския център в града, разположена от страната към главната улица „3-ти март“.

Инициативата за събитието, което се провежда за трета година поред, идва от Община Генерал Тошево. Основната идея на пленера е да се подобри градската среда на Генерал Тошево, като се облагородят и социализират някои по-неглижирани нейни части чрез съвременни и нестандартни форми на графичното изкуство, съобразени с околната среда, природните дадености и културните традиции на общината. По този начин могат да се стимулират творческите търсения на младите творци от региона, чрез възможност за активна творческа работа, която да популяризира община Генерал Тошево като място с атрактивна градска среда, богато културно-историческо наследство и възможности за бъдещо развитие.

c