Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Георги Неделчев дари на ОУ "Хан Аспарух" в Добрич макет на старата столица Плиска

Георги Неделчев от ОУ "Хан Аспарух" в гр. Добрич дари собственото си творение от спечелен конкурс на училището.
Младият творец сам избира предмета, с който да се яви на конкурса "Науката на живо", организиран от Младежкия център в Добрич. Спира се твърдо на историята, защото му е любим предмет, и с помощта на своите родители и учителя му по история Иван Иванов  създават макет на Плиска, който заема второ място. Младежът решава  да го подари  на училището по повод годишния концерт на ОУ „Хан Аспарух“ гр. Добрич, който се състоя в Младежкия център в петъчната вечер.
Петокласникът отправи поздрав към директора Жасмина Загорова и всички учители, като сподели, че училището е неговото второ голямо семейно огнище, а учителите си остават вечни родители, които неуморно тласкат напред децата към светлото бъдеще.
Георги Неделчев се занимава и с народно пеене, има създадена авторска песен – „Роден край“, чийто текст е написан от неговата майка, която е учителка в ДГ "Слънчице", а музиката е създадена от известния добруджански музикант Петър Гочев. Детето е печелило много награди и споделя, че, благодарение на историята, я има България и занапред ще се явява на конкурси, които са свързани с българското, за да се знае, за да се помни, за да се предава и напред.

c