Неделя, 29 септември 2024

29.09.2024

Последвайте ни

Фолклорни певчески и танцови състави се обединяват в подкрепа на онкоболна жена от Добрич

Благотворителен концерт в подкрепа на 49-годишната Стилияна Ганчева ще изнесат в Драматичен театър „Йордан Йовков“ фолклорни състави от Добрич и Каварна, съобщават от културния институт.

Музикалната проява ще се състои от 18:30 часа на 16 юни, петък, а в нея ще участват Клуб за народни танци „Жътвари“ с ръководител Мая Бърдарова, Певческа група „Жътвари“ с ръководител Катя Грекова, Детска танцова школа „Жътвари“ с ръководител Антония Добрева, Детски фолклорен танцов състав „Орисия“ от Каварна и Танцов клуб „Пъстър хоровод“ с главен художествен ръководител Александър Александров и хореограф Юри Митев.

Организатори на събитието са Мая Бърдарова и Станислава Стефанова, а водещ ще бъде актьорът Владимир Трендафилов.

Стилияна Вълчева Ганчева е майка и баба на тригодишно момче. Преди 2 години е диагностицирана с карцином на яйчниците. Оперирана е, но без да ѝ бъде назначена последваща терапия.

На всеки три месеца посещава онко комисия, но нито веднъж не ѝ е назначен PET скенер, докато лекарите не откриват съмнително образувание на черния дроб при преглед с ехограф.

Новата диагноза е рак на гърдата с метастази в черния дроб и костите. Сега Стилияна Ганчева има нужда от скъпоструваща химиотерапия в Турция. Дарение може да се направи и по банков път на BG95STSA93001528529618. 

c