Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Фестивал „Пъстроцветна усмивка“ се проведе в детската градина в с. Ловчанци

„Да бъде осигурено качествено образование за всяко дете в нашата община е един от основните ангажименти, които съм поела като кмет, а интегрирането на децата от малцинствените групи е от решаващо значение за социалното сближаване“, сподели кметът на Община Добричка Соня Георгиева.

Тя бе гост на фестивала „Пъстроцветна усмивка“, който се проведе днес в детската градина в с. Ловчанци по проект на ЦОИДУЕМ – „Създаване на мобилна група от преподаватели като иновативна форма на обучение“.

По думите на Соня Георгиева фестивалът е потвърждение за водената от нея политика в тази посока.

Проектните дейности се реализират в 12 детски градини на Община Добричка, с продължителност 12 месеца: от началото на септември 2023 г. до края на август 2024 г. Общата стойност на проекта е 30 000 лв.

В проектните дейности са включени 230 деца на възраст от 3 до 7 години, посещаващи детските градини в селата Бенковски, Божурово, Дончево, Карапелит, Ловчанци, Лясково, Овчарово, Паскалево, Победа, Стефаново, Стожер и Царевец,  също така 230 родители на деца и 60 представители на педагогически и непедагогически персонал в детските градини.

Участието им в проектните дейности ще допринесе за преодоляване на проблемите на ранното детско развитие, интеркултурното общуване и разбирателство, страха от публично представяне, неувереността в собствените възможности, а също ще способства за посрещане на потребностите им от внимание, съчувствие, окуражаване, изява и одобрение.

Всички деца, участници във фестивала, получиха подаръци от Соня Георгиева.

c