Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

ДЗИ Генерал Тошево посрещна фермери, бизнес-партньори и учени от цялата страна (СНИМКИ)

Ден на отворените врати организира Добруджански земеделски институт до Генерал Тошево

Добруджански земеделски институт отвори врати за фермери, бизнес-партньори и учени от цялата страна, обединени около идеята за подкрепа на производството и пазарната реализация на семена от български сортове полски култури – гаранция за сигурност в родното земеделие.

Директорът на ДЗИ Генерал Тошево доц. д-р инж. Илия Илиев откри мероприятието, а гости бяха Деян Димитров, зам.-кмет на Община Генерал Тошево с ресор “Стопански дейности” и Емин Чакър, агроном и представител на партньорския бизнес на ДЗИ от Турция.

Денят на отворените врати преминава под надслов „Иновативни научни решения за устойчиво земеделие!“

Тазгодишното  събитие съвпада с 95-та годишнина от рождението на селекционера Тодор Рачински и 50-годишнината от признаването на североизточната българска тънкорунна порода овце, създадена в Добруджански земеделски институт.

Програмата продължи с презентация на BASF на тема: Качествена растителна защита, доказала се в условията на предизвикателен климат. Последва представяне на най-новите сортове житни и бобови култури, селекция на ДЗИ, както и индивидуални консултации с научни специалисти по актуални теми, свързани с внедряване на иновативни продукти на ДЗИ.

c