Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Две награди за Студио „ЗОНЕЛИ“ от Добрич на Националния конкурс „Морско конче“

Във Варна се проведе XVII Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „МОРСКО КОНЧЕ“ 2024. От петимата представители на Студио „ЗОНЕЛИ“ в Добрич в този форум, двама се завърнаха с награди. Отличията са особено ценни, като се има предвид, че в този конкурс, независимо от броя участници в една възрастова група, се връчват само по едно първо, едно второ и едно трето място, както и две поощрения.

Голяма гордост за вокалния педагог Елена Карабельова е първото място на Ивайла Михайлова, която се представи в трета възрастова група. Тя впечатли журито с вокално майсторство, сложност на репертоара и отлично сценично присъствие. Ивайла имаше и честта да бъде един от малкото участници в Гала концерта.

Другото отличие за Студио „Зонели“ е поощрителнатанаграда за Виктория Михайлова във втора възрастова група. Да се добереш до една от шестте награди бе особено трудно в тази група, в която се представиха 29 малки певци от цялата страна.

Професионалното жури бе петчленно с председател композиторът Доно Цветков и членове: Славин Славчев - певец, победител в музикални реалити формати, вокален педагог; Яница Кънева - певица, полуфиналист от последния сезин на „Гласът на България“; Виктория Динкова - VICK, певица, член на селективния екип на „Гласът на България“; Атанас Кателиев - певец, победител в „Гласът на България“ 2019 г.

Тазгодишното издание на конкурса „Морско конче“ събра талантливи деца и младежи от много градове на страната: Варна, Търговище, Шумен, Добрич, В. Търново, Враца, Бургас, Пловдив, Нови Пазар, София, Видин, Русе, Плевен, Нова Загора, Горна Оряховица и др.

Участниците преминават през две селекции. След подаване на видеозаписи се допускат най-добрите до присъствения етап. Има и второто пресяване - като измине първият конкурсен ден се изнася списък с тези, които ще се представят и с втора песен на следващия ден.

Националният конкурс „Морско конче“ има дългогодишни традиции и се е утвърдил като един от най-престижните форуми от този род в страната.
Организатори са Министерство на образованието и науката, Община град Варна и ЦПЛР - Общински детски комплекс, Варна. 

c