Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

ДПС стартира процедурата за номинации на кметове и общински съветници в област Добрич

ДПС стартира в края на миналата седмица процедурата за номинации на кметове и общински съветници в страната. Централният съвет на партията се събра на заседание в София, за да започне подготовката на ДПС за местните избори наесен.

Направихме анализ на актуалната политическа ситуация по райони. Приехме критерии за номинации на кандидати от ДПС, потвърдихме процедурите, по които ще определим нашите кандидати за кметове на кметства, на райони, на общини, а също така и за общински съветници, съобщи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на брифинг след заседанието.

В критериите и процедурите няма генерално нови неща. Те са сходни с тези от предишните местни избори, посочи Карадайъ. И обясни: "Ние даваме акцент на общоселските събрания, на откритите заседания. Номинации може да прави всеки, включително кандидатите могат и сами да се номинират.".

След това започват процедурите - предварителни избори, разширени заседания, в които участват и общинските съвети на младежката организация и на женските дружества на ДПС, каза още Карадайъ.

По номинациите заседават Областните съвети на ДПС, накрая Централният изборен щаб, където се утвърждават кандидатите на ДПС, обясни Карадайъ.

От днес отваряме и темите в населените места, където няма да издигаме кандидати, кого да подкрепяме, както и в кои общини да сме в коалиция, заяви Карадайъ

Народният представител от Добрич Ертен Анисова, която участва в заседанието на Централният съвет на партията съобщи за Про Нюз Добрич, че ръководството на областната организация на ДПС започва насрочване на събранията за номинации в областта. 

c