Събота, 06 юли 2024

06.07.2024

Последвайте ни

Добрички певци отново се отличиха с награди на международни фестивали

Възпитаниците на вокалния педагог Жана Стефанова отново се отличиха и спечелиха награди на два престижни фестивала

Възпитаниците на студиото за певци "Shining voices" в Добрич с вокален педагог Жана Стефанова отново се отличиха и спечелиха награди на два престижни фестивала.

Първият фестивал, на който участваха, беше Международният детски фестивал "The World in Children's Hands" или "Светът в детските длани", който се проведе в град Балчик от 2-ри до 6-ти юли. Всички участници в тази категория представят индивидуални песни на английски език. В най-малката възрастова група, Ванеса Кънчева спечели Първа награда, Сиана Славчева завоюва Втора награда, а Грациела Енева се нареди с Трета награда. Във втората възрастова група, Дария Енева спечели Втора награда. В голямата трета възрастова група, Ивет Монева и Александра Иванова се пребориха за Първа награда, а Никол Николова спечели Трета награда.

Този фестивал се провежда в приятелска атмосфера вече тринадесета година, като децата участващи в него се радват на възможността да представят своите песни с удоволствие. Гала концертът на фестивала се проведе вчера в читалище "Паисий Хилендарски" в град Балчик в 16:30 часа. Ивет Монева и Александра Иванова имаха честта да участват с песните, с които спечелиха Първи награди.

В същото време, Сиана Славчева също участва в друг международен фестивал на изкуствата, наречен "Утринна звезда", който се проведе в Златни пясъци от 30-ти юни до 6-ти юли. Там тя допълни своята колекция с още две Втори награди, като изпълни две песни в категориите "Фолклорно пеене" и "Поп песен" в раздела "Музика".

c