Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Добрич ще дари палатки, одеала и спални чували за пострадалите от трусовете в Турция

Община Добрич ще предостави дарение за пострадалите хора в Турция и Сирия от разрушителното земетресение на 6 януари. Това съобщи на днешната извънредна сесия на Общинския съвет кметът Йордан Йорданов. Дарението, за което администрацията е взела решение на 7 февруари, включва палатки, спални чували и одеяла и е на стойност 9 700 лева. То е синхронизирано с БЧК и директора на областния съвет д-р Артюн Еринозов.

Общинските съветници не приеха предложението на ГЕРБ-СДС Община Добрич да подкрепи отделно с 10 000 лв. пострадалите, като средствата се заделят от резерва за непредвидени и неотложни разходи и се преведат на БЧК. Предложението бе отхвърлено с гласуване, след като стана ясно, че Общината вече е предприела действия. Съветници изказаха мнение, че не бива да се предоставят тези пари от бюджета, а нека всеки да направи лични дарения.

Нежля Ганева информира колегите си за инициативата на ДПС. Областната организация на движението стартира дарителска кампания в помощ на пострадалите от опустошителното земетресение, при което загинаха хиляди, а десетки хиляди бяха ранени. Областният председател, общинските, младежките и женските съвети на ДПС набират парични средства, с които ще се закупят вещи от първа необходимост - нови топли дрехи, постелъчен инвентар, пакетирани хранителни продукти и хигиенни материали. Ганева апелира всеки, който има възможност, да се включи в акцията по набиране на средства. Това може да стане в областния офис на ДПС на ул. Максим Горки 8 в гр. Добрич.

Днешното извънредно заседание на Общинския съвет, на което бе учредено дружество „Индустриален парк Добрич“, започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите в земетресенията.

c