Петък, 19 юли 2024

19.07.2024

Последвайте ни

Добрич се помоли да завали: "Господи, помилуй! Спаси ни, дай ни дъжд!"

Вярващи се организираха и участваха в молебен за дъжд, за да се противодейства на пожарите, които от дни бушуват в цяла България. Миряните се събраха в храм “Света Троица” в Добрич и прочетоха молитва, заедно с отец Велико.

Църквата винаги се моли за настоящите нужди. Молебенът касае всички ни. Направих вече няколко проповеди по селата и сметнах, че е нужно да направя и в Добрич”, каза пред Про Нюз Добрич отец Велико Великов.

Денят не е случаен. Ритуалът се извършва в навечерието на Илинден. Св. пророк Илия е един от големите застъпници при подобни нужди и специално за дъжд, посочи отецът.

Който не може да ходи да гаси пожари, може да отдели 5 минути, за да се помоли или да направи дарение”, каза пред Про Нюз Добрич Пепа Рашева, която е един от миряните, които участваха в молебена.

По време на проповедта отец Велико каза, че имаме нужда Бог да напои не само земята ни, а и душите ни със своята благодатност.

През тези дни свещениците от цялата духовна общност в региона отслужват молебени в различни села. Отец Велико призовава вярващите да се помолят “Господи, помилуй! Спаси ни, дай ни дъжд!”.

Молитва за дъжд

Господи, ако е волята Твоя,

според Твоята Любов,

прости съгрешенията на цялото човечество

и дай дъжд по лицето на цялата Земя!

Амин.

c