Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Няма да се поставят увеселителен парк и лунапарк в градската градина на Добрич

Не беше одобрено предложението за поставяне на атракционни съоръжения и оборудване за Лунапарк на открито в района на Спортен комплекс „Русалка“ в Добрич. Общинският съвет отхвърли предложението за одобряване на план-схема за поставяне на преместваемите обекти. В изказванията си общинските съветници посочиха, че комплекс „Русалка“ е за спортни дейности, докато един лунапарк предизвиква глъч и мръсотия. Не му е мястото в парка, беше смисълът на повечето от изказванията. Имаше предложения Лунапаркът да бъде разположен в другия парк на Добрич „Свети Димитър“.

Отхвърлено бе и предложението за  Детски увеселителен парк и павилион за пакетирани стоки на територията на градски парк „Свети Георги“, в района на т.нар. ледено езеро до скейт парка.

Съветниците посочиха, че не е добре да се смесват дейности за две възрастови групи. Освен това, т.нар. ледено езеро може да се предостави за експлоатацията му като такова. Герман Германов се ангажира да намери оферти за изкуствена ледена настилка, така че езерото да може да се използва за каране на кънки през цялата година.

 

c