Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

До 20 април приемат рисунки за конкурса за Дора Габе на библиотеката в Добрич

Целта е да се популяризира творчеството на именитата поетеса, преводачка и общественичка, добруджанката Дора Габе (1888 – 1983) сред децата и учениците.

Национален онлайн конкурс за детска рисунка обяви Регионалната библиотека в Добрич по повод 135 години от рождението на Дора Габе. Темата на конкурса е „Творческият свят на Дора Габе в рисунки“.

Целта е да се популяризира творчеството на именитата поетеса, преводачка и общественичка, добруджанката Дора Габе (1888 – 1983) сред децата и учениците. Конкурсът предоставя възможност децата да пресъздадат своите чувства и настроения, вдъхновени от произведенията на Дора Габе. Друга цел на творческата проява е обогатяване със съдържание на прояви, подкрепящи грамотността, навиците за четене, развитие и изява на творческия талант на подрастващите.

В конкурса могат да участват деца и ученици от 6 до 18 години от цялата страна. Мястото за провеждането му и публикуване на рисунките е Фейсбук страницата на библиотеката www.facebook.com/libdobrich под публикацията за конкурса. Той ще бъде затворен в 12.00 ч. на 20 април 2023 г.

Всяка рисунка следва да бъде оригинална авторска творба, заснета и споделена в дигитален формат – jpg. Всеки участник може да представи само една рисунка. Участници на възраст под 13 години, които нямат собствени профили във Фейсбук, могат да направят това от родителски профил.

Задължителни изисквания:

В коментар под публикуваната рисунка трябва да бъдат изписани:
▪ заглавие на рисунката
▪ име и фамилия на участника
▪ възраст и местоживеене

Броят на харесванията на всяка публикувана рисунка ще определи трима лауреати. Отличените участници ще получат парична награда и грамота: за първа награда – 120.00 лв., за втора награда – 80.00 лв., и за трета награда – 50.00 лв.

В случай на еднакъв брой харесвания, организаторът си запазва правото да посочи реда на наградените. Резултатите ще бъдат обявени на сайта www.libdobrich.bg и фейсбук страницата на библиотеката www.facebook.com/libdobrich на 20 април 2023 г., след 12.00 ч.

Конкурсът ще приключи с награждаване на отличените участници по време на Маратона на четенето, на 21 април, от 10.00 ч. в библиотеката.

 

c