Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

До 13 март в Община Добрич приемат творби за конкурса "С очите си видях бедата"

Община Добрич обяви традиционния конкурс за детска рисунка "С очите си видях бедата". Той е заложен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2023/2024 г. В общинския етап могат да участват деца и ученици от 7 до 18 години, разпределени в три възрастови групи. Категориите в конкурса са три - деца и ученици от профилирани паралелки, училища и школи по изобразително изкуство, деца със специални потребности и домове за деца в неравностойно положение и международни участници.

Конкурсът цели да възпита съпричастие към проблемите на човека, готовност за оказване на помощ, желание за участие в доброволческа дейност и опазване на околната среда. Сред целите му са създаване на интерес към професията на пожарникаря и спасителя, развитие и реализацията на проявени творчески заложби при децата и учениците, пресъздаване със средствата на изобразителното изкуство познанията на децата и учениците за бедствията в световен мащаб, основни познания за рисковете от бедствия и за начините на поведение и действие, дейностите на съставните части на Единната спасителна система.

Рисунки за участие ще се приемат до 13.03.2024 г. в Дирекция „Хуманитарни дейности“ ул. „Независимост“ №7 ет. 8, стая 811.

Конкурсът за детска рисунка „С очите си видях бедата“ се провежда всяка година, стартира с началото на учебната година и се състои от три етапа - общински – до 31 март, областен – до 30 април и национален – до 30 юни.

c