Сряда, 08 май 2024

08.05.2024

Последвайте ни

"Бомбаджията" от Добрич, заплашил училищата в страната, се оказа невменяем

Съдебно-психиатрична и психологична експертиза на 33-годишния мъж от Добрич, който заплаши всички училища в страната, е готова и показва, че той е невменяем, има шизофренно разстройство. Делото е прекратено и наблюдаващият прокурор е внесъл предложение за налагане на принудителни медицински мерки, съобщи за Про Нюз Добрич говорителят на Районната прокуратура д-р Даниел Илиев.

Предстои съдът да вземе решение дали мъжът да бъде настанен в психиатрична институция.

Припомняме, че задържаният мъж  е освидетелстван с шизофрения през 2020 г. Той е на 33 години и живее в Добрич. Първоначално той беше задържан за 24 часа по Закона за МВР за фалшив сигнал и създаване на тревога.  

МВР започна проверки в цялата страна заради постъпило съобщение за поставени взривни устройства в училища на територията на страната след като на електронната поща на 112 е получен мейл, че ще избухнат взривни устройства във всички училища в страната. Съобразно процедурите бяха предприели незабавни мерки, като такива устройства не бяха открити

Направено бе претърсване и изземване от дома му в Добрич. Иззет бе телефонът, прегледан е и вътре са намерени текстовите съобщения, изпратени на имейла на тел. 112, които вдигнаха на крак полицията в цялата страна. 

c