Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Чешката тенисистка Каролина Мухова ще пропусне Откритото първенство на Австралия

Каролина Мухова се оттегли от участие на предстоящото следващия месец Открито първенство на Австралия по тенис заради тежко нараняване на китката, което я извади и от Финалите на УТА през октомври, разкрита самата тя.
27-годишната чешка тенисистка записа един от най-добрите сезона в кариерата си тази година и достигна до финал на Откритото първенство на Франция и полуфинал на Откритото първенство на САЩ през септември, където получи травмата на дясната си китка. Мухова трябваше да се състезава в заключителния турнир на Женската тенис асоциация в Канкун (Мексико) за първи път, но се отказа и бе заменена от гъркинята Мария Сакари.
"Това не ми е любимото нещо, което да споделя, особено в началото на нов сезон, но за съжаление, болката в китката се завърна по средата на подготовката ми", коментира бившата полуфиналистка от Откритото първенство на Австралия Мухова в профила си в социалната мрежа Инстаграм.
"Затова трябва да отложа старта на сезона и на първо място да излекувам напълно китката си. Разочароващо е, но ще остана позитивна, ще се възстановя и ще се подготвя за останалата част от годината", добави Каролина Мухова.
Откритото първенство на Австралия през 2024 година ще се проведе между 14 и 28 януари.

c