Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Бейхан от Балчик се оказа мафиотският бос Иво Ел Булгаро, задържан в Испания

Той е смятан лидер на българската мафия, наричаща се "Ромпекостияс". Бандата "Трошачи на кости" се свързва с дрога, грабежи и проституция

В Испания е задържан Иво "Ел Булгаро", който се смята за лидер на българската мафия, наричаща се "Ромпекостияс" (б.а. Трошачи на кости) и един от най-опасните престъпници в страната според телевизия "Телесинко".

Той е обвинен в опит за изнудване на един от директорите на футболния клуб Севиля, като е поискал от него 500 000 евро.

Полицията е задържала Иво "Ел Булгаро" в къща в един от кварталите на Мадрид. Той е поискал половин милион евро от клуба заради дълг, който Севиля е направил, след като е отказал да отиде на турне в Мексико.

Изнудвачите са твърдели, че говорят от името на мексикански картел, известен с насилието си. Това изнудване е от 2019 година, като главните подозрения падат върху Иво, но той не е единственият арестуван, а има още четирима, сред които и адвокат, предаде БТА. 

"Иво е с твърд характер. Познавам го от петнадесет-двадесет години. Срещнахме се в ресторант, уговорката бе да отида сам. Той започна да говори, а след малко се появи човек, който беше висок два метра и много силен физически и ми позволи да си тръгна. Но бях принуден да си отида", разказва пред емисията "ТардеАР" на телевизията журналистът и криминолог Хавиер Баросо.

Оказва се, че престъпният бос е роденият през 1976 година в Балчик Бейхан Рафи.

„Добър човек. Много хубав. Не, че е моето момче, ама много хубав. Работи, това е“, каза майка му Бедрие Рафи пред bTV.

Преди 30 години Бейхан заминава на почивка в Испания и остава да живее близо до Мадрид.

„За него знаем, че има много добри приятели, можем да кажем – армия от бандити“, заяви Франсиско Баросо, журналист, адвокат и криминалист и единственият, който се е срещал и е взимал интервю от българина.

„Беше едно интервю, но с определени правила – не можех да го снимам нито на видео, нито на снимки“, каза той.

Според испанските медии Иво-Ел Булгаро е собственик на дискотека. Самият той твърди, че има охранители и се занимава със сигурността на нощните клубове.

Баросо каза, че истинският му бизнес е с наркотиците, които се продават в дискотеките. През годините българинът е арестуван няколко пъти по различни провинения. За последно белезниците щракват само преди няколко дни.

Изнудвачите са искали половин милион долара от името на мексикански картел. Оказва се, че има и други жертви на бандата - бизнесмени или мениджъри. „Основните извършители са използвали фирми за събиране на дългове под законно прикритие, но се твърди, че са използвали незаконни и принудителни методи за натиск върху жертвите си“, заяви Елиса Револо от Националната полиция на Испания.

При обиски са открити около 15 000 евро в брой, 14 мобилни телефона, шест ножа и две огнестрелни оръжия.

„Основните извършители са използвали фирми за събиране на дългове под законно прикритие, но се твърди, че са използвали незаконни и принудителни методи за натиск върху жертвите си“, заяви Елиса Револо от Националната полиция на Испания.

„Той е много умен човек. Никога не можеш да го хванеш директно“, каза Барросо.

По наша информация криминалното досие на Иво-Ел Булгаро е дебело. Освен с дрога, през годините се е занимавал с грабежи, ръководил е и незаконен бизнес с проституция. Още през 2008 г. пък в Испания пишат и за бандата му, известна като rompecostillas или буквално преведено на български – „трошачи на кости“.

Бандата "Трошачи на кости" се свързва с дрога, грабежи и проституция.

c