Вторник, 22 октомври 2024

22.10.2024

Последвайте ни

Балетна класика представя в "Двореца" в Балчик варненската опера

„Балетна гала” ще представи в Двореца в Балчик Държавната опера във Варна на 12 юли. Ценителите ще видят балетна класика в изпълнение на балетистите на операта на Откритата сцена в Културен център „Двореца”. Хореографията е на Светлана Тоншева.

Показателни за авторитета и популярността на Държавната Опера във Варна са многобройните гастроли на нейната сцена на именити оперни изпълнители, като Гена Димитрова, Николай Гяуров, Райна Кабаиванска, Никола Гюзелев, Анна Томова-Синтова, Мария Корели, Питър Глосоп, Елена Николай и мн. др. Репертоарът на престижната институция в стилово и жанрово отношение е богат и разнообразен. Той обхваща една значителна част от световното балетно и оперно наследство.

В балетния гала спектакъл ще бъдат включени класически танци от „Лебедово езеро”, „Спящата красавица“, „Ромео и Жулиета“ и други шедьоври на световното балетно изкуство.

Билети за постановката могат да се купят на каса Воденица, в непосредствена близост до сцената, или чрез сайта:
https://www.eventim.bg/bg/kultura/ballet_tanci/ Началото е в 21:00 ч., а цената на билетите - 20 лева. Организаторите предлагат 20% отстъпка за ученици, а деца до 7 г. могат да посетят спектакъла безплатно, но само ако не използват отделен стол.

Балетният спектакъл гостува неотдавна в Добрич. Той е част от фестивалната програма на Двореца "In The Palace". 

 

c