Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Андрей Свечников вкара три гола за победата на Каролина над Монреал в НХЛ

Нападателят на Каролина Андрей Свечников реализира хеттрик, а Йеспер Фаст отбеляза два гола при победата на тима над Монреал с 5:3 като домакин в двубой от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).
Свечников даде преднина на домакините още в първата третина. При оставащи малко повече от шест минути от третия период той реализира за 4:3, а малко по-късно оформи крайното 5:3 за Каролина с шестия си гол за сезона.
Себастиан Ахо се отличи с четири асистенции, а Брент Бърнс добави три асистенции. Вратарят Анти Раанта спря 18 изстрела в първия си мач в НХЛ от 15 декември насам. 
Мичъл Стивънс, Майк Матесън и Джош Андерсън се разписаха за Монреал.
Едмънтън победи Сан Хосе с 5:0 като гост в друга среща от изминалата нощ в НХЛ. Стюарт Скинър направи 25 спасявания във втория си пореден мач без да допусне гол през сезона. Евън Бушар, Зак Хаймън и Райън Маклиъд записаха по един гол и една асистенция за успеха на Ойлърс, който бе трети пореден.
Лас Вегас се наложи у дома над Лос Анджелис с 3:2 след 32 спасявания за Логан Томпсън. Хокеистите на Вегас прекъснаха серията си от четири поражения. Джак Ейхел, Майкъл Амадио и Уилям Карлсън се отличиха с по един гол за Голдън Найтс. Анже Копитар записа гол и асистенция, а Тревър Мур също се разписа за Кингс.
В последния мач от вечерта в НХЛ отборът на Ванкувър претърпя поражение като домакин на Филаделфия с 1:4.

c