Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

50 деца от Каварна се включиха в инициативата „Спорт срещу агресията“

Инициативата под надслов „Спорт срещу агресията“ се проведе на новото игрище на стадион „Калиакра“ в Каварна. Тяя е във връзка с приключване на лятната ваканция и стартирането на новата учебна година, съобщават от общинската администрация.
Проявата даде възможност петдесет деца на възраст от 7 до 9 г. да изиграят своя футболен мач срещу агресията, като приятелските срещи бяха между детските тимове на ФК „Калиакра 1923“ с треньор Димо Йорданов.
На терена малките футболисти доказаха, че спортът дарява здраве и физически качества – сила, ловкост, бързина, изгражда характер и калява психиката. Той е алтернатива за извършването на противообществени прояви, учи децата на самодисциплина, борбеност и ред.
Събитието бе организирано от Община Каварна, съвместно с Местната комисия за борба срещу противообществените прояви и Детска педагогическа стая.
Организаторите осигуриха награди – футболни топки и почерпка за децата, с пожелание да продължат да практикуват своя спорт и никога да не спират физическата си активност.
c