Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

5 часа гасиха подпалената от 35-годишен мъж къща в с. Поп Груево

Пожарът в тервелското село Поп Груево е бил потушен след около 5 часа, научи Про Нюз Добрич от кмета на селото Февзи Османов. Както вече медията съобщи, сигнал за възникнал пожар в необитаема къща в Поп Груево е подаден на 12 май, около 01:30 часа, а подпалвачът е задържан.

Комшии се обадили на тел. 112. Огънят е унищожил покривната конструкция и покъщнината в имота, останали само четири стени. Няма засегнати имоти наоколо. По думите на местни хора, огнеборците четири пъти зареждали цистерните с вода. След потушаването на пожара, около 7.00 часа сутринта е извършен оглед от служители на полицията и Енергото.

Къщата била продадена от местен човек на жена от Котел с три деца. Преди месец тя заминала за родното си място и изоставила дома в Поп Груево. В момента в него не живее никой.

Децата на жената били известно време в социален дом в Добрич. По информация на полицията е заловен извършителят на деянието – мъж на 35 години. Той е задържан, а материалите по случая са докладвани в прокуратурата. Образувано е досъдебно производство.

35-годишният е от Поп Груево, познат на жената.

c