Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

22 хорови състава участват в международния хоров фестивал "Черноморски звуци" в Балчик

22 хорови състава ще изпъстрят програмата на Международния хоров фестивал "Черноморски звуци" в Балчик. Вокалното събитие беше отк7рито тази вечер сред уханието на розите в Двореца и Ботаническата градина.

"Радостното тази година е, че във фестивала ще участват много български певци от различни хорови школи у нас", сподели артистичният директор д-р Валентина Георгиева. Тя отбеляза положителна тенденция в привличането като участници на музикални училища от страната. Фолклорен хор от Русе ще представи крайдунавския град. Гостуват също певци от Шумен, Ловеч, Пирот, Варна, Добрич, Велико Търново. Община Балчик е представена също от артисти от местните читалища.

Високо ниво на академично представяне има и тази година в състава на журито - д-р Ваня Монева, проф. акад. Рада Славинска, Огнян Василев, д-р Росица Бояджиева.

Хорови работилници, концерти на открито в Туристическия и информационен център "Мелницата" от днес до събота ще огласят Белия град певци от България и Сърбия. Хор от Ангола ще се включи виртуално и ще обогати музикалната палитра на музикалния празник в Балчик.

c