Сряда, 08 май 2024

08.05.2024

Последвайте ни

Музикална вечер с тенора Георги Петров плени публиката в Добрич (+видео)

В препълнената с благодарност и възхищение Огледална зала "Нели Божкова" плътният глас на тенора Георги Петров и нежните звуци от рояла, извлечени от пианистката Даниела Хубчева, плениха публиката.

В първата част на концерта Георги Петров изпя някои от най-любимите арии на любителите на оперната музика, сред които E lucevan le stelle на Каварадоси от Toska на Giacomo Puccini и No puede ser на Леонардо от LA tabernera del puerto на Pablo.

През втората част Георги Петров изпълни с плътния си и вълнуващ тембър някои от великите класики и евъргрийни, като O sole mio на Eduardo Di Capua, Funiculì, Funiculà на Luigi Denza и Granada по музика и текст на Agustin Lara.

Тенорът от световно известното трио "Тримата български тенори" ще зарадва и живеещите в Дома за стари хора в Добрич в четвъртък, където ще изпее обичани произведения.

Георги Петров е завършил оперно пеене, музикален театър и е лауреат на редица международни конкурси. Участвал е в майсторски класове на именити български и чужди преподаватели, в концерти на световни и български сцени и в оперни проекти в България, Австрия, Германия, Холандия, Франция, Швейцария, Италия, Обединени Арабски Емирства и др. Репертоарът му включва класически арии, италиански канцонети, евъргрийни, руски шлагери и български песни.

Музикалната вечер се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура" към Министерство на културата и със съдействието на Община Добрич.

c