Сряда, 08 май 2024

08.05.2024

Последвайте ни

Фестивалът “Морско надиграване и надпяване - На мегдана в Албена" се открива на 2 септември в курорта

Седмият фолклорен фестивал “Морско надиграване и надпяване - На мегдана в Албена" ще се проведе на 2, 3 и 4 септември във ваканционното селище. Събитието ще бъде открито в четвъртък от 18.30 часа на централния корт на Тенис център Албена.

Туристите и гостите на комплекса ще могат да се докоснат до българския фолклор, традиции, ценности и културно наследство, каквато е и целта на фолклорната проява.

Тази година, както и миналото лято, няма да има участници от чужбина заради пандемията. „Преди са ни гостували фолклорни групи от Гърция, Румъния, Украйна и други държави, но сега е невъзможно и приятелите ни от чужбина много съжаляват. В седмото издание на фестивала ще участват 35 групи, както и индивидуални изпълнители“, каза за Про Нюз Добрич Ани Стоянова от организаторите.

Женски певчески групи, изпълнители на автентичен фолклор, танцови трупи, ансамбли, хумористи от всички краища на страната ще покажат изкуството си. В Албена ще гостуват участници от общините Балчик, Добрич, Провадия, Първомай, Чукрене, Ивайловград, Пловдив, Раковски, Разлог, В.Търново, Ситово, Разград и др.

В петък участниците във фестивала ще преминат в дефиле по алеите в курорта.

c