Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Председателят на ОбС в Каварна Йордан Стоянов: Правовият ред днес се запази

Благодаря на всички за оказаната подкрепа и прощавам на всички, които прибързано ме обвиниха, каза председателят на Общинския съвет в Каварна Йордан Стоянов броени минути, след като стана ясно, че той запазва поста си

„Правовият ред и норми в страната, в обществото, в което живеем, днес се запазиха“, беше първият коментар пред журналисти на председателя на Общинския съвет в Каварна Йордан Стоянов днес, минути след като искането за предсрочното му отстраняване не бе прието от местния парламент.

„Искам да благодаря на колегите, които ме подкрепиха. И да кажа на всички, че, за да живеем спокойно помежду ни и да няма притеснения от това кой кога може да се почувства неоправдан и без защита, всички трябва да спазваме правилата, които сме приели като общество. А именно, да спазваме  законите и да изчакаме правораздавателните органи да дадат своите решения. Към този момент нито има повдигнато обвинение към мен, нито има досъдебно производство. Единственото нещо, което има като акт, е една частна жалба към частното лице Йордан Стоянов. За жалост, тази частна жалба беше използвана като предтекст за промени в органа за местно самоуправление на Община Каварна – Общински съвет, което за мен беше некоректно. Благодаря на всички за оказаната подкрепа и прощавам на всички, които прибързано ме обвиниха“, каза Стоянов.

Съветниците в Каварна с декларация за случая „Белгун“, председателят на ОбС остава

„Надявам се да достигнем консенсус помежду ни, като общество, и да можем да разчитаме едни на други. Надявам се в най-кратък срок разследването да каже своята дума и нашето общество да разбере каква е истината и тя да възтържествува“, добави още той.

По повод един от мотивите за искането за отстраняването му от длъжност, че е допуснал името му да бъде замесено в инцидента с побоя над кмета на село Белгун Благомир Станев, Йордан Стоянов коментира: „Как човек може да предотврати това някой друг да пусне жалба срещу него. В крайна сметка всеки сам решава какви действия да предприеме. И не аз съм пуснал жалба срещу себе си, за да замеся името си. Друг човек е  замесил моето име. Съдът е този, който ще каже дали е бил прав или не. Не съм аз човекът, нито моите колеги от Общинския съвет“.

Каза, че се е запознал с жалбата на кмета на Белгун от медиите. В понеделник е дал своите обяснения пред разследващите. „Разказал съм го на органите, където трябва. Тече следствие, събиране на информация по случая. Нека да оставим разследващите органи да си свършат работата! Не искам прибързано, предварително да кажа каквото и да било, както правят другите. Ще изчакам органите да си свършат работата и тогава ще коментирам, както казах още в началото“, заяви още Йордан Стоянов.

c