Понеделник, 08 юли 2024

08.07.2024

Последвайте ни

Нина Ставрева: Това е само началото и ние няма да се откажем

Най-вероятно съветниците, които поискаха отстраняването на председателя на Общинския съвет Йордан Стоянов, ще решат да не участват в заседания на комисии на ОбС, заяви бившия кмет на Каварна и независим общински съветник Нина Ставрева

„Не че не беше очакван предвид конфигурацията в Общинския съвет и реакцията на колегите през последните 10 дни този резултат. По-скоро беше очакван, а не изненадващ“, беше първият коментар на бившия кмет на Каварна и независим общински съветник Нина Ставрева, един от вносителите на предложението за преждевременно освобождаване на председателя на Общинския съвет Йордан Стоянов.

Съветниците в Каварна с декларация за случая „Белгун“, председателят на ОбС остава

„Това, което мен лично ме притеснява, че в една ситуация, като тази, която обсъждахме днес и за която трябваше да вземем решение, се оказа, че двама от колегите гласуваха с „въздържал се“. Тук според мен всеки общински съветник трябва да има ясна позиция „за“ или „против“. Така или иначе аз казах и по време на заседанието, че това поведение, което се демонстрира и днес от председателя на ОбС, не отговаря на длъжността, която той заема. Аз не приемам той да ме представлява“, коментира пред Про Нюз Добрич Нина Ставрева.

По думите й това е само началото и няма да се откажат. „Вече коментирахме с останалите колеги, с които заедно входирахме тези докладни записки, че най-вероятно ще вземем като решение да не участваме в заседания на комисии на ОбС, защото нещата не могат да продължават по този начин. За мен основният проблем, който съществува вече в общината, е насаждането на страх, демонстрирането на власт, което противоречи на демократичното общество, за което пледира самият председател на Общинския съвет“, каза още Нина Ставрева.

c