Вторник, 30 април 2024

30.04.2024

Последвайте ни

В пъстри рисунки ще грейне Детско отделение в болницата в Добрич

Отделението по педиатрия на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич ще бъде изрисувано от представители на Сдружението за свободно изкуство. Инициативата ще се проведе в събота и неделя. От организацията споделят, че каузата е особено важна и емоционална за тях.

Очаква се в рисуването ща се включат около 8 художници от Добрич, сподели Радослав Рудачев-Руди от Сдружението. Ще бъдат изрисувани стените на коридорите. Ще бъдат изобразени анимационни герои в различни професии. „Целта е да зарадваме децата. Да освежим коридора, да не изглежда като болница. Аз рисувам детски стаи и виждам какво е – дава живот, енергия и настроение”, каза Руди. Той допълни, че новините са само негативни и идеята на свободните художници е да покажат, че някъде може да се случи и нещо хубаво.

Радослав Рудачев посочи, че в проекта са се включили добрички фирми с материали за изработката на рисунките.

Творецът сподели, че идеята е била много радушно приета от изпълнителния директор на Многопрофилната болница за активно лечение д-р Георги Желязков. Зарадвала е и служителите на Детско отделение – че работното им място ще се освежи.

При изрисуването на коридорите свободните творци ще бъдат с необходимите предпазни средства. Ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки.

c