Вторник, 19 март 2024

19.03.2024

Последвайте ни

Няколко пъти в годината получава честитки за имения си ден зам.-областният управител Живко Желязков

Имен ден празнува днес заместник областният управител на област Добрич Живко Желязков. Той споделя, че наскоро научил, че на днешния ден има празник. По принцип не го отбелязва, но пък приема честитките за здраве, защото му носят радост. Всъщност такива получава няколко пъти в годината. Приятели и близки му отправят най-добри пожелания по повод имения му ден през ноември, други пък покрай Великден.

Зам.-областният управител разказва, че е кръстен на дядо си по бащина линия Желязко. Харесва името си, защото е хубаво, българско.  

Живко Желязков е заместник областен управител от 2017 година. Назначен е на първи септември. Ресорите му са образование, социални дейности, ръководи Областната епизоотична комисия и такава, която се занимава със сигнали и жалби на граждани. По професия Желязков е учител. Преди да стане зам.-областен управител от 2002 година е педагог в Професионалната гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост в Добрич. Основните му предмети са География и Биология, но е преподавал и по други – Химия, Психология, Свят и личност. Бил е старши учител, на три випуска е бил класен ръководител.

Изминалата година бе по-тежка в сравнение с другите заради корона кризата, споделя Живко Желязков. По-думите му преди по-често е посещавал София и други мероприятия предвид привеждането на политиката на регионално ниво. Докато през последната година нещата са се случвали повече онлайн. „Спазваме мерките, апелираме да се спазват”, посочи зам.-областният управител. През 2020 година замества областния управител Красимир Кирилов, тъй като той преболедува.

В личен план Живко Желязков си пожелава да е здрав и да се сблъсква с по-малко проблеми в бъдеще.

c