Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Васил Петров и "Роял Албърт хол" в село Пчеларово (+ снимки и видео)

Празничен съботен следобед подари Константина Петкова на всички, които имат отношение към музиката. Дали дядо й Петко преди 100 години си е представял, че един ден в неговия обор, в който е поставял свои пиеси, ще пее звезда, ама от онези истинските, които пеят на големите сцени по света? Едва ли! Но ако сега гледа отнкъде, нещо в което аз не се съмнявам, съм сигурна, че е горд и се усмихва, защото някой го е продължил и то толкова успешно.

Ами случи се! Васил Петров пя в дома Константина Петкова в Пчеларово. С целия си бласък, класа и стил, които като че ли влязоха заедно с него в помещението. Застана на импровизираната сцена и с достойнство и финес ни заведе на разходка в света на джаза. Изисканото звучене на гласа му е нещо, което наистина пленява и ако си затворите очите бихте си помислили, че сте на голям концерт някъде по света.

Особена музика е джазът, музика за ума, духа и тяхната свобода и когато в този свят имаш удоволствието да те води кадифения глас на Васил Петров, пътуването се превръща в празник. Празнично се почувствахме и ние в съботния следобед. Беше ни красиво, топло и с усещане за безкрайност, лекота и уют. Всеки припяваше тихичко и се поклащаше в такт с музиката на познатите евъргрийни. Съжаляваше певецът, че в помещението няма как да събере и бенд, но не мисля че на някои от нас това му липсваше, защото изпълненията бяха със световна класа и стил.

Препълни се залата и двора на Маестрата в Пчеларово, улиците наоколо бяха заети от автомобили, имаше и двойка дошли за концерта от Варна с… колелетата си. Нямаше място за всички вътре и затова някои слушаха навън, докато се наслаждаваха на разкошната градина или в бяха в галерията с картините на художника Господин Цвятков, защото всички форми на изкуството радват сетивата, а когато се комбинират става още по-красиво и въздействащо.

Уникален следобед се получи. Слушахме хубава музика, имахме време за снимки и разговори с певеца и всички  си тръгнахаме от дома на Маестрата доволени и с усмивка, за да се върнем отново – другата неделя и да чуем виртуозната чеслистка Магдалена Петрович и нейните колеги Надежда Цанова – пиано и Петър Македоснки – тромпет. Елате! Обещава да бъде много интересно!

Диана СТЕФАНОВА

https://www.facebook.com/162180007461439/videos/3527935877299291
c