Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Галерията в Балчик представя изложбата "Приказки от Белия град" на Надежда Александрова

„Приказки от Белия град“ е изложба на Надежда Александрова, която може да се види в Художествената галерия в Балчик. Организатор е Историческият музей.

Надежда Александрова е балчиклийка и в момента работи в Художествената галерия. Завършила е Пловдивската художествена гимназия и Свободния университет във Варна, специалност моден дизайн и педагогика. Занимавала се е преподавателска работа в своя арт школа.

Това е първата й самостоятелна изложба. Експонирани са 23 творби, а според афиша на изложбата това е „сюрреална живопис, изпълнена с фантазия и авангард“.

„Това е изложба, в която ще видите обединяването на две течения, които не биха могли да бъдат по-противоположни. От една страна пуризъм - чистота, копнеж към светлината, духовност, семплост, сигурност и свързаност. От друга страна - разточителен разкош, удоволствие от живота, естествено безгрижие и потапяне в миналото. Барокови сгради, тихи улички, бели цветя и перли върху виолетови основи. Сдържани кафяви, бежови тонове се противопоставят на кобалтово море.Теми, вдъхновени от тайнствената мистика, етнос и източен фолклор. Теми за богове, кралици, принцеси и за хората от морето“, посочват организаторите.

Експозицията ще остане в галерията до 21 юли.

c