Четвъртък, 02 май 2024

02.05.2024

Последвайте ни

Кирил Ананиев: След парковете падат и КПП-тата

Независимо от всички предпазни мерки, които взимаме, никой няма гаранции, че може да се съхрани. Разпространението на коронавируса не е уточнено по всички варианти – как достига до човешкото тяло, така че има още много да работим в тази посока. Това заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев по Би Ти Ви.

Той уточни, че на всяка цена трябва да бъдат взети допълнителни мерки за медицинския персонал. Както беше обявено тази сутрин - още една лекарка - от Центъра за спешна медицинска помощ на Александровска болница, е починала. Това е вторият смъртен случай на медик през последните няколко часа. Ден по-рано, беше съобщено за починал лекар от инфекциозното отделение в болницата в Сливен.

Ще въведем още противоепидемични мерки в болниците, свързани с профилактика, сигурно предпазно облекло, хигиена, за да предпазим медиците от коронавируса, уточни министърът на здравеопазването. Имахме дефицит на предпазни облекла и материали единствено в началото на март месец, обясни Ананиев.

Ще намеря източник за финансиране, ще организирам и доброволно дарение в Министерството на здравеопазването, за да помогнем на близките на починалите лекари, обеща Здравният министър.

Една от следващите изключително важни мерки, които ще бъдат предприети - това ще бъде премахването на КПП-тата. "Няма да е точно сега, но няма и да е толкова далеч, ще обсъдим на Министерски съвет всички мерки", уточни министър Ананиев.

"Ген. Мутафчийски и неговият Щаб ще продължат да работят. Заедно с правителството и Щаба работим и вземаме решенията с консенсус", увери Ананиев.

c