Сряда, 08 май 2024

08.05.2024

Последвайте ни

Нов рок фест организира в Камчия Кметълът Цонко Цонев

Нов рок фестивал организира в комплекс Камчия бившият кмет на Каварна, популярен като Кметълът, Цонко Цонев, съобщи той за Про Нюз Добрич. Рок събитието ще се състои на 5 и 6 септември в амфитеатъра в комплекса. Ще бъде изграден и палатков лагер. Ще бъдат предлагани двудневни билети, като за първи път ще има пакет, включващ билетите и нощувките на преференциални цени.

В рок фестивала, чието име Цонко Цонев още не разкрива, ще участват рок изпълнители от шест държави, сред които България, Гърция, Норвегия, Русия и други. Капацитетът на амфитеатърът е 2 000 седящи места и още около 700 правостоящи.

Организатор на рок фестивала е туроператорска фирма, която е поканила бившия кмет на Каварна като човек с опит във фестивалите. Явно фирмата е оценила красотата на мястото и иска фестивалът да привлече и друг тип туристи освен традиционните за комплекса, коментира Цонко Цонев.

Като кмет на Каварна бившият градоначалник е организатор на 11 рок фестивала в морския град, единият от които е руски, както и на 3 траш феста. Той е в основата и на фестивали в Ловеч, Челопеч, в Тутракан и на други места, както и на безброй концерти в страната. По-известните групи и изпълнители, гостували на каварненска сцена, са Моторхед, Дийп Пърпъл, Скорпионс, Меноар, Алис Купър, Любе, Рони Джейм Дио и много други.

Цонко Цонев изгради в Каварна единствения паметник на Рони Джеймс Дио в света.

Снимката е илюстративна

c