Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Отново Гран При за Димитрина Германова от Добрич от национален конкурс

Изключително успешно бе представянето в един от водещите конкурси за млади изпълнители в България на Димитрина Германова и Росен Петров от студио за поп-рок певци „Сарандев“ при общински младежки център „Запари Стоянов” в Добрич с вокален педагог Елена Карабельова. Те взеха участие в III Национален конкурс за млади изпълнители на популярна музика „Музикален импулс” 2019, който се проведе от 8 до 11 август.

Сред изпълненията на над 70 солисти и вокални ансамбли журито оцени представянето на Димитрина Германова като най-силно и впечатляващо и ѝ присъди голямата награда на конкурса – Гран При. Това е поредното високо отличие за талантливата добричлийка и втора награда Гран При само за тази календарна година. И всичко това след успеха ѝ в Световния шампионат по сценични изкуства в Холивуд преди седмици.

Студио „Сарандев“ грабна още една престижна награда от конкурса в Бургас - първо място за дуета Димитрина Германова и Росен Петров - вече утвърдил се вокален ансамбъл с много отличия, сред които три първи награди само за 2019-та и две награди Гран При в предходни години.

Освен силните участници, които преминаха до втория етап на конкурса след прецизна предварителна селекция, за високото ниво на бургаския певчески форум допринесе и фактът, че за втора поредна година член на журито е Уилям Лестър. Той е един от водещите вокални педагози във Великобритания, преподавал в някои от най-престижните съвременни музикални учебни заведения в Лондон, както и с опит като част от екипа на големи продукции като The Voice UK, The Voice Kids UK, X Factor UK и много други. Особено полезен и интересен за участниците бе проведеният уъркшоп „Сценично присъствие и техника за изразително изпълнение“, в който Уилям Лестър сподели с младите певци своя опит като експерт по вокални и сценични умения.

Другите членове на компетентното жури бяха: председател - доц. Етиен Леви - преподавател в Нов български университет, Мая Райкова - продуцент в БНР, Атанас Стоянов - радио водещ и музикален директор на БГ Радио.

Церемонията по награждаването и Гала концертът под надслов „Бъдещите големи звезди на България“ се състояха на 11 август в Летния театър  на Бургас със специалното участие на поп звездата Михаела Филева.

Като носител на Grand Prix, Димитрина Германова взе участие в Гала концерта. За бургаската публика тя изпълни втората си конкурсна песен “Proud” - хит от Евровизия 2019.

Главен организатор на Националния конкурс „Музикален импулс“ е Арт център „Точно време“ с генералното партньорство на Община Бургас.

c