Водещи новини - дясно Култура

Галерията в Добрич с награда „Училището в музея, музеят в училището“

На официална церемония в София днес директорът на Художествената галерия в Добрич Недко Недков получи от Парламентарната комисия по образование и наука към Народното събрание награда „Училището в музея, музеят в училището“.

Отличието се връчва за първа година. Със свои реализирани образователни програми кандидатстваха общо 15 културни институции от цялата страната.

Първа награда получи Национален музей „Васил Левски“ – град Карлово, а двете равностойни втори награди са за Художествена галерия – Добрич и Специализиран музей за резбарско и зографско изкуство – град Трявна. 

Галерията в Добрич спечели наградата с образователния проект „Големите майстори и малките художници“, разработен през есента на 2018 г., в партньорство с преподавателите от три училища в града.

Наградените културни институции бяха определени от тричленно жури в състав: д-р Екатерина Цекова – директор на Националния политехнически музей; Лазар Додев, експерт в Министерството на образованието и науката; Магдалина Станчева – експерт по визуална комуникация и изложбен дизайн.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *