Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Добрич събира ученически рок групи в Национален фестивал

Национален фестивал на ученическите рокгрупи ще събере млади таланти в Добрич преди началото на лятната ваканция. За събитието съобщават от настоятелството на народното читалище "Добрич-2017", което е инициатор на творческата среща. В писмо до културния институт и до регионалните управления на образованието вече е заявена подкрепа за фестивала от МОН, информират от читалището.
Иван Лечев /ФСБ, "Фондацията"/ ще председателства журито, към което ще се присъединят и други известни имена в рока, посочват от читалището. След предварителен подбор чрез видеозаписи на две песни на рокгрупите, от които едната да е авторска, на 30 май журито ще обяви участниците във фестивала. Голямата надпревара ще бъде в дните между 26 и 28 юни. В съпътстващата програма ще има майсторски класове за различни инструменти, представяне на албуми, на музикални академии в България и в чужбина за бъдещите студенти и други.
Фестивалът, който е под патронажа на образователния министър, не само ще предостави възможност за изява на младите таланти на голямата сцена, но и ще създаде творческа общност между учениците, насърчавайки музикалните им заложби, заявяват организаторите.

Снимка: БНТ

c