Култура Развлечение

Албена посреща световния мюзикъл „Мamma Mia!“

За Новогодишните празници Софийската опера и балет гостува в Албена с популярния световен мюзикъл – „Мamma Mia!“

На 30 декември от 17 часа във вариете-театъра в Албена публиката ще има възможност да се докосне до един от най-хитовите мюзикъли, спечелил симпатиите и уважението на меломаните – „Мама миа! ” с музика на шведската попгрупа „АББА“.

Незабравими емоции за публиката в навечерието на Нова година, създадени от невероятната актьорска игра и вечната музика на „АББА“, обещават режисьорът на спектакъла академик Пламен Карталов и екипът на мюзикъла „Мама миа!” в Албена.

След безпрецедентният успех на сцената на Болшой театър, Софийската опера и балет отново изненадва със смел скок, този път в океана на световния мюзикъл – „МAMMA MIA!“

След десетки постановки по целият свят и над 60 милиона зрители, този супер хит имаше премиера с огромен успех и в България, на сцената на Софийска опера и балет.

Многобройните зрители ще имат щастието да се насладят на песните на ABBA “Super Trouper”, “Dancing Queen”, “Knowing Me, Knowing You”, “Take a Chance on Me”, “Thank You for the Music”, “Money, Money, Money”, “The Winner Takes It All”, “Voulez-Vous”, “SOS”, създадени от гениалните автори и бивши членове на групата Бени Андерсон и Бьорн Улвеус.

Либретото на Катрин Джонсън по идея на Джуди Креймър ни пренася на гръцки остров, където любовта, страстите и изненадващите ситуации ни въвличат в една завладяваща романтична комедия. Режисьор е Пламен Карталов, диригент – Светослав Лазаров, Жорж Димитров, диригент на хора е Виолета Димитрова, сценографията е на Нела Стоянова, а костюмите – на Християна Михалева. Хореография – Риолина Топалова.

С участието на Люси Козарева, Весела Делчева, Еделина Кънева, Влади Михайлов, Орлин Горанов, Ники Сотиров, Симеон Владов, Деница Шопова, Силвана Пръвчева, Яница Маслинкова, Елена Стоянова, Александър Георгиев, Николай Павлов, Денко Проданов, Радослав Владимиров, Кирил Иванов, Боян Арсов и др.

“Акад. Пламен Карталов има много дълбок прочит на тази т.нар. класическа история. Изключително нетрадиционен, тъй като той вади от нас неща, които самите ние не подозираме, че носим. Интерпретацията е много емоционална, а когато влязат и песните на ABBA в тази драматургия, започват да звучат по коренно различен начин”, сподели артистът Весела Делчева.

Билети за спектакъла вече се продават в Албена, както и новогодишните пакети през колцентъра на тел 0700 12 110, както и онлайн на сайта на операта www.operasofia.bg  или www.eventim.bg.

Цените на билетите варират в зависимост от позицията и видимостта на мястото, като най-добрите места се предлагат на цени от 80 и 60 лв.  Схема на залата в по-голям размер може да видите тук, а на тел. 0700 12 110 може да резервирате и уточните закупуване на билетите.

Тези, които са предпочели до 31 октомври да заявят, че ще празнуват новогодишните празници в Албена, в хотелите „Парадайс Блу хотел & Спа 5*“ или във „Фламинго Гранд Хотел & Spa 5*“ ще ползват 10 процента отстъпка и от цената на закупените билети за спектакъла.

 

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *