Добрич Култура

Изложбата “Истинност, Доброта, Търпение” гостува в Добрич

Международната изложба „Изкуството на Джън, Шан, Жен – Истинност, Доброта, Търпение” ще гостува в Добрич. Откриването ще се състои на 17 април от 17 часа във фоайето на Висше училище по мениджмънт, съобщиха от народно читалище „Йордан Йовков”, които са един от организаторите на гостуването.

Основоположник и един от основните художници на изложбата е професор Кунлун Джан, завършил Института по изкуства на Китай със специалности “Техники на рисуване с маслени бои”, “Китайска живопис” и “Скулптура”.

Около него са се обединили много талантливи, както нови, така и титуловани, художници като Катлийн Гилис, Чунци Яо, Руейджън Гу, Уейсин Уан, Ейми Лий, Бен Ли, Ишиоу Джоу, Сяопин Чън, Джънпин Чън, Юен Ли, и други. Някои от тях са емигранти, живеещи в САЩ, Канада, Тайван, Тайланд и Япония.

Сама по себе си изложбата е своеобразно възраждане на красотата и изяществото на ренесансовото изкуство. Вдъхновени от традиции и божественост, художниците рисуват – често в сътрудничество, истории, лично преживени от тях или споделени им от практикуващи учението Фалун Дафа от целия свят. Художниците са също така отдадени да възродят значението на изящното изкуство и морала за хората в обществото.

Картините пресъздават истории и събития, свързани с древната китайска практика за самоусъвършенстване Фалун Гонг (известна още с името Фалун Дафа). Фалун Гонг се базира на универсалните принципи на Вселената – истинност, доброта и търпение.

Експозицията ще бъде отворена за посещения от 9:00 до 17:00 часа всеки делничен ден до 25 април.

 

 

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.